dilluns, 29 d’octubre del 2012

ELS TALIBANS DISPAREN A UNA NENA DE 14 ANYS PER   DEFENSAR EL SEU DRET A ESTUDIAR

Les properes 36 o 48 hores seran crucials per a la jove activista Malala Yusufzai, que es troba en estat greu després de ser tirotejada pels talibans.
Fins l'hospital, a més, es va desplaçar avui el primer ministre del Pakistan, que es va dirigir a la premsa mentre les forces de seguretat pakistaneses anunciaven la detenció de tres suposats islamistes radicals relacionats amb el crim.
La jove va ser ingressada en un primer moment a l'hospital militar de Peshawar, on la matinada de dimecres li va ser extreta una bala que li havia allotjat al coll, prop de la medul · la espinal, i des d'allà va ser traslladada a Rawalpindi. "Aquest crim no ha estat contra un individu, sinó contra la humanitat i contra els valors essencials de la nostra societat: el pluralisme, la tolerància, la moderació i la pau", va afegir Ashraf.


"Malala està sent atesa pels millors metges del país. Ella és una pakistanesa de veritat, la cara real del Pakistan, i no permetrem que ningú la destrueixi", va afirmar Ashraf durant la seva visita a aquest hospital del centre de Rawalpindi.

Malala, que es va convertir en una celebritat per la seva oposició al terror talibà a la seva regió natal de Swat i la defensa de l'educació femenina, va ser tirotejada pels insurgents talibans dimarts passat quan anava en un transport escolar cap a casa.


Malala adquirir rellevància fa tres anys, quan es va conèixer la seva identitat després d'explicar en un bloc, durant mesos, les atrocitats comeses pels talibans pakistanesos, que van prohibir l'educació de les nenes en zones sota el seu control. Aquella gosadia i la de la seva família, que la va animar a seguir assistint a l'escola, li va valer dures amenaces dels talibans, que dimarts van reivindicar l'atac i van dir en un comunicat que matar Malala era una "obligació sota la 'xaria' (llei islàmica) ".

                 En la meua opinió crec que està molt bé tot el que Malala ha fet,
                 tant per lluitar i conseguir el dret a estudiar com el de la dona o
                 la religió, parlant davant un país tan masclista i homòfob i no és just
                 que haja rebut tant dany pels horribles talibans que l'únic que fan és
                 fer mal a Afganistàn i a la seua societat.


                        Elena García Villegas

Els talibans tirotegen a una xica de 14 anys per defendre el dret a estudiar.


Atac d'un taliban contra Malala Yousafzai, una estudiant de 14 anys que només volia estudiar i defendre el seu propi dret a tindre una bona educació. El pistoler li va travessar el cap amb una bala,ahora Malala està fora de perill i estable.
Malala agafava l´autobus de volta a casa quan un brbut anava preguntant per ella i quan la va trobar li va disparar. Tot açò va començar en el 2007 quan Malala escrivia un blog on expressava els seus sentiments de por,ja que els talibans van controlar tota la comarca...
aquest blog va ser publicat per BBC en el 2009 on van començar a buscar a Malala.



La meua opinió personal es que em pareix molt bé que una simple xiqueta de 14 anys este lluitant pels seus drets per a poder tindre una bona educació. D'un altre mode veig malament el comportament que tenen els talibans cap a les dones ja que ninguna dona té que ser pitjor que un home,però be en eixa comarca normalment tot va davall de les lleis de la religió i nosaltres podem pensar que és el pitjor comportament  però alli és el millor per a elles.A més molt poques dones lluiten per canviar aquesta conducta tan dolenta per a nosaltres.




Ana Montalbán.

diumenge, 28 d’octubre del 2012

"No està científicament demostrat que l'ànima no siga transplantada amb l'òrgan."

La presentadora de "Las mañanas de TVE" assegurà durant la seua intervenció durant els últims dos minuts de programa que "No està científicament demostrat, però mai se sap, si eixa ànima està transplantada també en eixe òrgan. Salut i sort." Una frase que si haguera estat pronunciada per un científic reputat tindria  un significat, però que en boca de la periodista Mariló Montero el que va provocar fou un torrent de crítiques i comentaris a la famosa red de microblogging, Twitter.

I es que ha sigut trendding topic amb el Hashtag #NoEstáCientíficamenteDemostrado i #MarilóMontero, amb comentaris sobre l'opinió d'aquesta periodista que "No sabia que contestar aquest matí quan he pensat si jo voldria un òrgan que ve d'una persona que ha matat, encara que es diguera de ella que era una bona persona." Una twittera comentava "Es extrany que Mariló no tinga un Nobel per la seua teoria del "transplant d'ànimes"".



I es que jo em pregunte que en plé segle XXI una dona amb una carrera universitaria tinga el valor de fer una afirmació tan tremenda com aquesta en la televisió, perquè hui dia sabem que l'ànima no existeix, o al menys que ni te rés a vore amb un òrgan sense sentiments. El que sí que està científicament demostrat, o al menys està en estudi, és que amb un translpant de cor poden canviar mínimament els gustos (abans no t'agradava la fruita i després sí) i pots tindre somnis recurrents, però només amb el cor, per un fenòmen anomenat "memòria celular".

El que hi ha que tindre en compte és que els transplants d'òrgans són anònims, és a dir, la persona transplantada no sap la procedència del donant, a més que amb un òrgan d'un assasí no vas tu a matar ningú, ni t'en va a convertir en un. A més a més, hi ha que tindre en compte que quan una persona necessita un òrgan a vida o mort li dona igual la procedència d'aquest.


Espere no tindre que vore'm mai en una situació com aquesta.



Daniel Cazacu López

Richard Mourdock, violacions i l'avortament: obra de déu o dret de la dona?







A dues setmanes dels comicis electorals nord-americans, el tema de l’avortament torna a estar al centre de la controvèrsia degut a les declaracions d’un senador republicà, Richard Mourdock, que assegura que si una dona es queda embarassada després d’una violació és perquè Déu vol que passi.


El passat dimarts, durant un debat al Senat nord-americà, Mourdock va assegurar que la vida comença amb la concepció i que va mostrar la seva oposició a l’avortament excepte si la vida de la mare està en perill. Va justificar que una dona violada no pogués avortar assegurant que si s’ha quedat en aquest estat és perquè Déu vol que passi.

Les reaccions ha sigut instantànies i fulminants. El candidat republicà, Mitt Romney, ha volgut distanciar-se de Mourdock mitjançant el seu portaveu, Andrea Saul, que ha assegurat que aquestes no són opinions que comparteixi Romney, però a les files demòcrates les declaracions són contundents. 

Candidats ‘anti-avortistes’ han criticat amb severitat l’afirmació de Mourdock, com el demòcrata d’Indiana Dan Parker, afirmant que una violació és un acte extremadament violent i el seu Déu no és violent, assenyalant a Mourdock com un ‘extremista’. 



L’agost passat, el congresista republicà Todd Akin va assegurar que “una dona té mecanismes per tancar-se del tot” i no quedar-se embarassada per una violació ‘legítima’.


He trobat un vídeo en castellà que informa sobre aquest fet:




Verónica Jiménez Hernàndez

Malala "tornarà a alçar-se" després de l'atemptat que ha unit a la societat pakistanesa.

El pare de Malala Yousufzai, l'activista pakistanès de 15 anys a qui els talibans van tractar d'assassinar, ha assegurat avui que la seva filla "tornarà a aixecar" i que després de l'atemptat sofert per la petita, la societat pakistanesa s'ha unit per aconseguir un canvi.BIRMINGHAM (ANGLATERRA), 26 (Reuters / EP)El pare de Malala Yousufzai, l'activista pakistanès de 15 anys a qui els talibans van tractar d'assassinar, ha assegurat avui que la seva filla "tornarà a aixecar" i que després de l'atemptat sofert per la petita, la societat pakistanesa s'ha unit per aconseguir un canvi.Malala, que va rebre diversos trets quan tornava a casa de l'escola el passat 9 d'octubre a Mingora, a la vall del Swat (nord-oest del Pakistan), va ser traslladada a la ciutat britànica per rebre tractament per les ferides sofertes.El seu pare Ziauddin Yousufzai, i altres membres de la seva família van arribar aquest dijous a Regne Unit per visitar-la i ajudar-la en la seva recuperació. "Per a nosaltres és un miracle (...) estava en unes condicions molt dolentes", ha reconegut als periodistes."Volien matar-la. Però només ha caigut durant un temps. Tornarà a aixecar, tornarà a defensar-se", ha assegurat el pare amb la veu trencada."Està millorant a una velocitat esperançadora", ha assenyalat el progenitor de la petita, coneguda al seu país per fer campanya a favor de l'assistència de les nenes a l'escola i que durant el control dels talibans de la vall del Swat el 2009 va elaborar un diari per a la BBC relatant els abusos comesos per aquests."Quan va caure, Pakistan romandre quiet. Això suposa un canvi de rumb", ha afirmat Yousufzai. "Per primera vegada al Pakistan, tots els partits polítics, el Govern, els nens, la gent gran, estaven plorant i resant a Déu", ha indicat.El director mèdic de l'hospital, Dave Rosser, ha explicat que en uns mesos s'haurà recuperat del tot per poder tornar a Pakistan. "Aquesta completament segura que seguirà amb els seus estudis", ha indicat Rosser. De moment, no està clar si la família tornarà al seu país d'origen.El pare ha explicat que va plorar quan el dijous va tornar a reunir-se amb la seva filla Malala i que aquesta li ha demanat que li porti els llibres de l'escola per seguir estudiant a l'hospital. "Estem molt contents (...) prego per ella", ha afegit.


Sara García Vara
http://www.amnesty.org/es/for-media/press-releases/afganistan-urge-justicia-homicidio-alta-funcionaria-2012-07-13

 La meva opinió és que encara estem en el segle XXI, hi ha països on els drets humans són violats perquè no estan d'acord amb que la dona és tal qual l'home, que no és inferior ni superior, i que per tant creuen que no poden exercir càrrecs públics. A mi això em dóna una absoluta tristesa perquè no entenc com poden haver persones amb la sang tan freda de veure les dones en aquesta posició i de maltractar d'aquesta manera
Una part del partit republicà pressiona per limitar el dret a l'avortament en cas de violació i els fons públics que s'utilitzen per a això. I un congressista de Missouri fins i tot ha assegurat avui que si la violació és "legítima" és improbable que la dona es quedi embarassada perquè el seu cos reaccionarà en contra de manera natural.

De vegades cal saber veure un problema amb objectivitat, i tenir un mínim d'empatia amb les altres persones que el pateixen, cosa que aquest senador que no ha fet.



Jorge Gil Alegre

Xiqueta afganesa tirotejada


Malala, de 14 anys, va ser tirotejada pels talibans per defensar l'educació femenina. I encara que en les últimes hores ha fet "progressos regulars i satisfactoris", Malala ha arribat a Birminghan per rebre les cures "prolongats que necessita per a la seva completa recuperació", segons ha explicat un portaveu militar.

Tiroteada con 14 años en Pakistan por pedir la paz

És una vergonya que a dia de avui encara hi hagi gent que realitze aquests tipus de sexismes tan dràstics.



Jorge Gil Alegre

Polèmiques declaracions d'un senador nord-americà.


"M'he donat compte de que la vida es un regal de dèu .Crec que inclòs quan la vida comença en una horrible violaciò, es algo que dios decideix que ocórrega".
   Aquestes són unes declaracions que va fer Richard Mourdock , el senador republicà d'Indiana , en plena campanya electoral. Això mostra l'extremisme al que arriben alguns republicans quant al tema de l'avortament. Per a ell , tan sols tenen dret a avortar aquelles dones de les quals perilla la vida a causa de l'embaràs. Quan va fer aquestes declaracions el candidat a la presidència d'Estats Units, Mitt Romney, es va desentendre , dient que aquestes declaracions no expressen el seu punt de vista , encara que es tracte d'un membre del seu partit , al qui va recolzar en la campanya per a la reelecció en Indiana. Una altra de les conseqüències d'aquest comentari han sigut les critiques per part dels demòcrates , que encara que siguen fonamentades , els serveixen per arribar a la presidència , aprofitant-se d'aquest fet. 
    En quant a mi, estic completament en desacord amb aquest comentari. Em pregunte com algú a hores d'ara pot pensar que si una dona es queda embarassada després d'una violació és perquè déu vol que ocórrega. Independentment de si creus en déu o no , aquest comentari és com a poc indignant i degradant per a la dona. Es pot respectar l'opinió d'estar en contra de l'avortament, però el que no es pot respectar és que algú pense el que aquest home ha dit.


Violeta Martín Burgos.


                       XIQUETA DE AFGANISTAN TIROTEJADA
                                      PELS TALIBANS.
Una nena pakistanesa de 14 anys que va ser tirotejada pels talibans, va desafiar amenaces durant anys creient que la bona obra que feia per la seva comunitat era la seva millor protecció, segons va dir el dimecres el seu pare.
Malala Yusufzai va resultar greument ferida, quan va ser tirotejada el dimarts a la sortida de l'escola en la seva localitat de la vall de *Swat, al nord-oest de la capital, Islamabad.

Els talibans van reclamar l'autoria de l'atemptat, dient que la seva defensa de l'educació per a les nenes és *prooccidental i que la petita s'havia oposat a ells.

L'atac ha sembrat la indignació en un país aparentment acostumat a una violència extrema des d'un augment de la militància islamista després dels atemptats de l'11 de setembre de 2001 contra EUA.

"Ella és una flama de pau que han intentat apagar", va dir un pakistanès, Abdul *Majid *Mehsud, de 45 anys, de la regió sacsejada per la violència de Waziristan del Sud.

El seu pare, Ziaudin Yusufzai, que va dirigir una escola femenina, va dir que la seva filla volia dedicar-se a la política, i que el que més agraden d'ella és el seu sentit de la justícia.

Malala va saltar a la fama amb 11 anys, quan va escriure un blog amb pseudònim per a la BBC sobre la vida sota el domini dels talibans pakistanesos.

                                                          PABLO GRANERO.
                     XIQUETA DE AFGANISTAN TIROTEJADA
                                   PELS TALIBANS.
 
Una nena pakistanesa de 14 anys que va ser tirotejada pels talibans, va desafiar amenaces durant anys creient que la bona obra que feia per la seva comunitat era la seva millor protecció, segons va dir el dimecres el seu pare.
Malala Yusufzai va resultar greument ferida, quan va ser tirotejada el dimarts a la sortida de l'escola en la seva localitat de la vall de *Swat, al nord-oest de la capital, Islamabad.

Els talibans van reclamar l'autoria de l'atemptat, dient que la seva defensa de l'educació per a les nenes és *prooccidental i que la petita s'havia oposat a ells.

L'atac ha sembrat la indignació en un país aparentment acostumat a una violència extrema des d'un augment de la militància islamista després dels atemptats de l'11 de setembre de 2001 contra EUA.

"Ella és una flama de pau que han intentat apagar", va dir un pakistanès, Abdul *Majid *Mehsud, de 45 anys, de la regió sacsejada per la violència de Waziristan del Sud.

El seu pare, Ziaudin Yusufzai, que va dirigir una escola femenina, va dir que la seva filla volia dedicar-se a la política, i que el que més agraden d'ella és el seu sentit de la justícia.

Malala va saltar a la fama amb 11 anys, quan va escriure un blog amb pseudònim per a la BBC sobre la vida sota el domini dels talibans pakistanesos.

Un senador republicà antiavortista diu que una "violació real" rarament acaba en embaràs

 
 

La campanya electoral nord-americana va a tota màquina i aquest dilluns ha viscut una intensa jornada amb polèmica inclosa. El senador republicà per Missouri, Todd Akin, ha assegurat en una entrevista en un mitjà de comunicació local que calia distingir entre les violacions "reals" o "autèntiques" i les que no ho són, perquè les primeres en rares ocasions acabaven en embaràs.
Akin va acabar-ho d'adobar afegint que "el cos femení té maneres de rebutjar" l'embaràs quan realment és víctima d'una violació i que, en tot cas, si tot i això la dona es quedés embarassada "cal fer-ho pagar al violador, no al nen".

Les reaccions a les paraules d'Akin, obertament contrari a l'avortament, no s'han fet esperar. Una de les primeres ha estat la del mateix president dels Estats Units. Barack Obama ha qualificat d'"ofensives" les paraules del polític republicà.

"Una violació és una violació
. La idea que hi hagi diferents tipus de violacions no té cap sentit", ha dit Obama, que ha fet èmfasi que aquest tipus de comportaments mostren que no s'hauria de permetre que "un grup de polítics, la majoria homes, prengués decisions sobre la salut de les dones".

El candidat republicà a la Casa Blanca, Mitt Romney, ha rebutjat també els comentaris del seu company de files, i els ha titllat d'"insultants i inexcusables".

Tot i que els republicans han remarcat que si arribessin a la presidència no s'oposarien a l'avortament en casos de violació, els demòcrates han utilitzat la polèmica per contraatacar i consolidar el vot femení, que ja està majoritàriament a favor d'Obama.

La campanya del president nord-americà s'ha afanyat a recordat que Paul Ryan, el candidat republicà a vicepresident, és un catòlic contrari a la interrupció de l'embaràs, excepte quan la vida de la dona està en perill. A més, Ryan ha treballat com a congressista amb Todd Akin "per intentar aprovar lleis que prohibeixen l'avortament en tots els casos i fins i tot han intentar restringir la definició de violacio
 
Imatge d'arxiu del congressista republicà Todd Akin. (Foto: Reuters)<
Imatge d'arxiu del congressista republicà Todd Akin.
En la meua opiniò aquest senador nord americà, tendria que valorar primer si fora algun del seus fills el violat o ell mateix . D'aquesta forma no voldria que el perjudicat fora ell o el seu fill sinò el violador.

Un terrorista islàmic , dispara a una xiqueta pel fet de defendre els drets sobre estudiar.


       Una xiqueta Pakistaní cridada Malala Yousafzai va ser tirotejada i ferida el Dimarts 9 d'Octubre per uns terroristes Talibanesos mentre es dirigia cap a l'escola.

      Aquesta xiqueta ja es trobava amenaçada per els terroristes , per defendre els drets de l'estudiant amb un blog que va començar a escriure en 2009 baix un pseudònim de la BBC.

     Després d'uns anys la van anomenar Presidenta de l'Assamblea del Xiquet al disctricte Swat i li van donar un premi Nacional de la Pau de la Juventut...

      Al final , aquest dimarts mentre anava a l'escola uns terroristes Talibanesos van carregar en contra del seu autobus disparant-lo , i li van donar al coll i al cap a Malala , però no va morir a l'instant , sino que va romandre a un estat molt crític que , gracies a açó , la van poder transpasar a un hospital clínic de Londres per a fer una rehabilitació.






                                                                                                                                                                                    Andrés Gallur

Malala Yousafzai, xiqueta de Afganistan tirotejada


En el món sencer milers de persones estan atentes a les notícies sobre Malala Yousafzai, estudiant pakistanés, bloguer i activista, qui està ferida de gravetat a l'haver rebut tirs per part de militants talibanes. Yousafzai té 14 anys.
Els fets van ocórrer el dimarts 9 d'octubre 2012, en la regió nord-occidental de la vall del Swat, quan Yousafzai tornava a sa casa després de l'escola, en Mingora, i els atacants li van disparar. Altres dos xiquetes van resultar ferides. Yousafzai va ser portada a un hospital en Peshawar i el dijous 11 ha sigut traslladada a  l'hospital militar amb millors recursos per a atenció crítica. La seua condició neurològica pareix haver millorat notablement, segons el comunicat metge, però els dies que seguixen seran definitius. Els talibanes havien pres control del Swat en 2007 i una de les seues imposicions va ser obligar a totes les escoles femenines a tancar. Algunes van resistir però van haver d'acomodar-se a les restriccions  dels militants. En 2009, la jove Malala va començar a escriure un diari en urdu per a la BBC, relatant la seua vida davall el domini talibán. Ho va fer amb un nom fictici i les seues notes van atraure l'atenció d'un públic divers internacionalment. Incloïa assumptes de la seua vida quotidiana. Les seues entrades al diari descrivien clarament els seus temors: 'Tenía por d'anar a escola perquè [ells] han publicat un edicte prohibint a totes les xiques anar al col·legi. Només 11 estudiants van ser a classe, d'un grup de 27... Camí a casa vaig escoltar un home dient 'Te mataré'...' .En 2008, van destruir 150 escoles.

En 2009 Malala Yousafzai es va convertir en una veu que cada vegada s'escoltava més fort en fòrums activistes. En 2011, el govern del seu país li va atorgar el Premi Nacional de Paz. També va rebre el Premi Infantil de Paz. Els talibanes havien condemnat a Malala Yousafzai i han dit que l'atacaran novament. 
 El dia 11 d'octubre, la ministra d'Assumptes Exteriors de Pakistan, ha dit que la policia ha fet aproximadament 100 arrestos relacionats amb l'atemptat a la jove Malala.


                                                              Marta Sánchez



Mariló Montero va sembrar dubtes sobre la conveniència que òrgans de criminals entren en el sistema nacional de trasplantaments.


"Està bé donar òrgans d'algú que ha matat a altres persones, encara que abans d'esdevenir un assassí es digués d'ell que era un bon home? Algú voldria rebre el pulmó, el fetge, el cor ... d'un altre que ha tret vides? Passa alguna cosa per portar l'òrgan, dins teu, d'una persona que ha matat altres? ", Es preguntava. I concloïa alegrant-se que l'Organització Nacional de Trasplantaments hagués decidit no fer ús dels de l'assassí del Salobral: "No puc negar que he sentit tranquil · litat en saber que els òrgans d'aquest home no donaran vida a ningú".

En l'editorial de tancament de La Mañana de la 1, la periodista ha demanat avui disculpes als que van poder sentir ofesos per aquestes paraules i ha afegit que és donant d'òrgans, però s'ha reafirmat en els dubtes sobre la transmissió de l'ànima a través de trasplantaments. I ha citat en suport de la seva postura el cas de l'actriu francesa Charlotte Valandrey.

Opinió:
la meua opinió es sense dubte que no es possible el que pensa Mariló Montero, ja que, evidentment no es pot traspassar el alma mitjançant un òrgan.
Si jo necessitara un òrgan i em diguerem que eixe òrgan ha sigut d'un assasí, no m'agradaria gens portar-lo, no perquè es traspase el alma o no, sinó perquè no sol ser de ben gust portar un òrgan d'un assasí.

http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=i0yBa0iYBus
  JOSHUA OVERTOOM ESPARCIA

Malala Yusufzai, xiqueta d'Afganistan tirotejada per voler estudiar.


Ni noticies del gobern ni de les pròximes eleccions. Tots els canals de televisió de Pakistan va obrir dimarts les notícies amb l'atac dels talibans contra Malala Yousafzai, un estudiant de 14 anys d'edat. 
El que havia fet aquesta cria per merèixer la seva ira? D'estudiar i defensar el dret de les nenes del Pakistan a rebre una educació, també a la comarca, la vall de Swat, al nord-oest del país. El pistoler ha arribat al capdavant. La noia va ser operat ahir a la nit a Peshawar. Els metges han aconseguit treure la bala al capdavant i és estable. Malala va pujar l'autobús després de l'escola a Mingora, capital del districte de Swat, quan un barbut preguntar per ella i després d'identificar-lo, ha disparat, d'acord amb el compte de policia alliberat per les agències de notícies. Dues altres noies també han estat ferits. Només les notícies, el primer ministre, Raja Pervez Ashraf, ha enviat un helicòpter per portar-la l`hospital militar de Peshawar, la capital provincial. Les escoles en la seva àrea han anunciat que es tancarà demà en protesta.
"Quan hem fila al pati, al matí ens han dit de no traslladar roba de color perquè es podria molestar els talibans", Malala va escriure amb el pseudònim Gul Makai. En una altra ocasió que li va dir que anaven a l'escola amb roba de carrer, per tal que l'uniforme no va ser que van ser alumnes. "Llibres jarfuls sota el XAL", va explicar.
La vall de Swat, fins llavors un dels destins turístics favorit en els pakistanesos pel paisatge espectacular, esdevenir completament sota el maniguet dels islamistes radicals. Dirigit per un ex operador de telecabina única al país, el notori maulana Fazlullah, prohibir música, organitzat pistes, va imposar la seva llei i executat que no respectar-lo. També acabar tancar escoles femenins.
’Era jove, però va ser la cultura occidental", ha justificat el portaveu dels talibans, Ehsanullah Ehsan, una crida a Reuters per atribuir la responsabilitat de l'atac. Indica l'ús del passat que havien mort.
 Malala, que primer volia ser un metge i després estudis de dret per dedicar-se a la política, va ser molt greu. Segons un comunicat de l'hospital militar de Peshawar, la bala li va entrar per l'orella i es va acostar al seu coll.
Afortunadament, els metges han estat capaços d'extreure la bala del cap, i la noia és limiten a recuperar-se de la filmació.
En mi opinió, tot el mon te dret a estudiar, tindre una educació i decidir per si mateix el que vol. Fora de pensaments masclistes, homes o dones, abans de tot som persones, esta bé que son cultures y pensaments ideologics, però ningú te dret a decidir sobre la vida o mort de ningú, i molt menys tomar prendre la iniciativa de llevar la vida pel simple fet de voler formar-se i aprendre. 

María de la Torre Valero. 

Un congressista desencadena la polèmica en 

parlar sobre violacions ‘legítimes’


El candidat republicà al Senat per Indiana manté avui la seva posició i no està disposat a fer marxa enrere tot i la polèmica.  assegurava ahir que els embarassos provocats per una violació són “una cosa que Déu vol que succeeixi”. La tempesta s’ha aixecat a la caserna demòcrata. Les files republicanes han patit fortes crítiques i el candidat a la Casa Blanca, Mitt Romney, s’ha vist obligat a pronunciar-se i repudiar els comentaris de Mourdoch. Així, Romney no ha retirat el seu suport al aspirant al Senat. La senadora republicana per New Hamshire, Kelly ayote, ha cancel•lat els seus plans per fer campanya amb Murdock.
D’albra banda el president Barack Obama va respondre aquest improperi assegurant que “una violació és una violació, és un crim”, durant l’entrevista al programa nocturn The Tonight Show.

Opinió:
Pense que és una bogeria el que diu afirma aquest senador.
Fora de creencies i religions, una violació és un embaràs no deseat i per això mateix la dona violada és la que ha de decidir per ella mateix si vol donar a llum ixe fill o vol avortar, ja que a més de haver passat per la experiència tan roina de haver sigut violada, i que ha hagut de tindre relacions sexuals amb qui no volia, te tot el dret a decidir el que vol fer amb el seu embaràs.

Pablo del Rincon.

Malala Yusufzai, tirotejada per defensar l'educació femenina.

Malala, que es va convertir en una celebritat per la seua oposició al terror talibán en la seua regió natal de Swat i la defensa de l'educació femenina, va ser tirotejada pels insurgents talibanes quan anava en un transport escolar cap a sa casa.

La jove va ser ingressada en un primer moment en l'hospital militar de Peshawar, on li va ser extreta una bala que se li havia allotjat en el coll, prop de la medul·la espinal, i des d'allí va ser traslladada a Rawalpindi. 'Este crim no ha sigut contra un individu, sinó contra la humanitat i contra els valors essencials de la nostra societat: el pluralisme, la tolerància, la moderació i la paz', va afegir Ashraf, el primer ministre.

Malala va adquirir rellevància fa tres anys, quan es va conéixer la seua identitat després d'explicar en un blog, durant mesos, les atrocitats comeses pels talibanes paquistanesos, que van prohibir l'educació de les xiquetes en zones davall el seu control. Aquella gosadia i la de la seua família, que la va animar a continuar assistint a l'escola, li va valdre dures amenaces dels talibanes, els que van reivindicar l'atac i van dir en un comunicat que matar a Malala era una 'obligación davall la 'sharía' (llei islàmica). 

D'acord amb algunes fonts hospitalàries citades per mitjans paquistanesos, Malala té un 70% de possibilitats de supervivència, encara que ha patit un cert dany cerebral i continua en estat greu.


                                                 Anna Ivanova

dissabte, 27 d’octubre del 2012

Un cap republicà vincula violació amb religió.

Un candidat a senador diu que si hi ha embarassos en violacions és “perquè Déu ho vol”.


Quan la tempesta provocada per les declaracions del candidat republicà a senador Todd Akin, que va dir que les víctimes de violacions “de debò” no queden embarassades, semblava dissipar-se, el també republicà Richard Mourdock ha tornat a posar la relació entre l'avortament i la violació al damunt de la taula. Segons Mourdock, que es presenta al Senat per l'estat d'Indiana, si una dona es queda embarassada després de ser violada, “és perquè Déu ho ha volgut així”.
Les declaracions, que servien a l'aspirant a senador per mostrar el seu rebuig a l'avortament, han situat de nou els republicans al centre de la polèmica amb relació als drets sexuals de les dones i posa en dubte les posicions més moderades del candidat a la presidència, un Mitt Romney obligat a sortir al pas de les afirmacions. Andrea Saul, portaveu de la campanya republicana, va dir ahir que Romney “no està d'acord amb Mourdock”, i que “els seus comentaris no reflecteixen les posicions de l'exgovernador”. “Però encara li donem suport”, hi va afegir Saul.
En la meua opinió, pense que'l qui haja embarassos en els violacions no és perque Déu ho vol, sinó que una violació és un acte sexual pel qual les dones o xiquetes és poden quedar embarassades , no és una qüestió de que Déu o vulga o no. Respecte al tema de l'avort, si és per una violació em pareix correcte avortar, però si és per falta de responsabilitat de individu no. Siga quansevol opinió d'aquest tema, el Senaor l'ha tratat amb poc tacte i amb falta de sensibilitat, ja que és un tema molt criticat pel's ciutadans.


Raquel Doblaré


Candidat al Senat relaciona embarassos per violació a voluntat divina


El polític Richard Mourdock va pronunciar: 'Me doní compte que la vida és el regal de Déu. I crec que, inclús quan la vida comença en una situació horrible de violació, és quelcom que Déu volia que pasara'
Les reaccions s'han succeït des d'ambdós bans en qüestió de minuts. El líder republicà, Mitt Romney, s'ha afanyat a posar distància de les declaracions de Mourdock, però les crítiques han crescut des de les files demòcrates.


Des de la campanya de Mitt Romney, la portaveu Andrea Saul ha assegurat que 'el governador no està d'acord amb els comentaris de Richard Mourdock, ja que no reflectixen els seus punts de vista'.

 El candidat ha dit en diverses ocasions que s'oposa a l'avortament, excepte en els casos de violació, incest o per a salvar la vida de la mare. A més, la seua plataforma presidencial recolza la revocació de la decisió de 1973 del Tribunal Suprem de legalitzar l'avortament, deixant que la decisió depenga dels Estats.
Interrompre l'embaràs en casos com la violació és tancar un capítol i poder oblidar el millor que es puga. Obligar una dona a parir quan tota el seu ser inclosa la seua ànima es nega és condemnar-la al mateix infern, no és gens estrany que preferisquen morir en una carnisseria ronyosa abans de passar per això.
Mourdock, va afirmar que les seues paraules van ser tergiversades i que avorrix qualsevol violència sexual. 'Hablé amb el meu cor. I al parlar amb el cor, des del nivell més profund de la meua fe, no em podria disculpar. Seria poc fidel als meus principis si diguera una altra cosa que no siga que la vida és preciosa, que crec que és un do de Dios', pot ser que tan sols es malinterpretaren les seues paraules o que la seua extremada creença en déu no li deixe pensar clar a l'hora de parlar sobre la vida."
                                                                                  Eva Gómez Quesada

divendres, 26 d’octubre del 2012


COMENTARIS DE MARILÓ MONTERO DE TVE.


  "La presentadora de TVE, Mariló Montero, va realitzar un polèmic  comentari sobre el presumpte assassí de dos persones en El Salobrar, que va morir després de disparar-se en el cap quan estava acorralat per la Guàrdia Civil.

   L'home podia donar els seus òrgans i després d'informar sobre que els òrgans de l'home no seran donats a ningú, va afirmar sentir-se tranquil·la per la notícia, dient:
  
'Doncs què volen que els diga, jo no puc negar-vos que he sentit tranquil·litat al saber que els òrgans d'aquest  home no donaran vida a ningú'

  'Yo no voldria eixos òrgans. No està científicament comprovat però mai se sap si aquesta ànima  puguera estar trasplantada també en aquest órgan'.


La meua opinió sobre aquest tema:

  No em pareixen correctes les afirmacions de la presentadora de TVE, Mariló Montero, perquè és impossible que l’ànima d’una pesona siga als òrgans.
També em pareix que si una persona esta malalta  i necessitara un transplantament, els òrgans d’aquest senyor, servirien per a ell o ella. Per això crec que les afirmación d’aquesta persona són insensates i hauria de posar-se en la pell d’aquestes persones que necessiten transplantaments per a viure i saber com es senten.


Jose Ramón Juanes García

UN CANDIDAT REPUBLICÀ DIU QUE ELS EMBARASSOS DESPRÉS D'UNA VIOLACIÓ OCORREN PERQUÈ DÉU VOL:

"Fins i tot quan la vida comença amb l'horrible situació d'una violació, açò és alguna cosa que Déu volia que passara".

                               
 Vídeo del debat on esmenta aquestes paraules:



OBAMA RESPON Al REPUBLICÀ MOURDOCK:

"Una violació és una violació, i és un delicte".

Opinió:

Al meu entendre, la violació és un delicte molt greu en la societat ja que la dona no es mereix estar exposada a aquest abús. També pense que si la dona engendrara un fill en aquestes condicions, podria tenir tot el dret a l'avortament ja que no es mereix a estar obligada a criar un fill fruit d'una violació i l'abús.




Cristina Romera Ballester.




Mariló Montero sobre la decisió de no donar els òrgans de l'assassí de Salobral: "Em quedo tranquil·la, jo no els voldria"

Twitter es rebel·la contra les declaracions de la presentadora que relaciona l'ànima amb els trasplantaments d'òrgans
Mariló Montero va transmetre en el tancament del seu programa uns pensaments personals que han indignat a nombrós públic i en concret a tots aquells implicats en la donació d'òrgans. Una patinada que ha fet cremar Twitter, i amb raó.la periodista va cridar a la reflexió a propòsit del suïcidi de l'assassí del Salobral, després del cèrcol policial.
"Una notícia deia -va començar Montero- que els òrgans d'aquest home anaven a ser donados. I, sincerament, tenia moltíssims dubtes. I volia solament transmetre'ls una successió de preguntes: Està bé donar òrgans d'algú que ha matat a altres persones, encara que abans de convertir-se en un assassí es digués d'ell que era un bon home? Algú voldria rebre el pulmó, el fetge, el cor... d'un altre que ha llevat vides? Passa alguna cosa per portar l'òrgan dins de tu d'una persona que ha matat a un altre?".
I es confessava a continuació: "Jo, la veritat, és que aquest matí no sabia què respondre'ls. I encara fa una hora no sabia què dir-los en aquest tancament. L'Organització Internacional de Trasplantaments m'ha evitat haver de respondre", va dir. "Ells tenen per norma no confirmar ni desmentir que algú ha donat, però no obstant això aquesta vegada ho han fet... Hem sabut que desmenteixen rotundament que els òrgans del presumpte assassí del Salobral vagin a ser donados. No han dit per què no acceptaran aquesta donació. Ens han confirmat que la decisió es va prendre abans de fer-li l'autòpsia a aquest home", va explicar, per després concloure: "Que volen que els digui, jo he sentit tranquil·litat en saber-ho".
La presentadora gens encertada amb els seus comentaris obrint un debat sense raó rematava la feina poc encertadament. “No està científicament comprovat que l'ànima es trasplanta amb l'òrgan també”. Mariló Montero va posar en dubte en la seva editorial, per a desconcert de les milions de persones trasplantades al món, si l'ànima es trasplanta també. “Jo no voldria aquests òrgans”, acabava.


                                                       EVA NAVARRO FLOREZ

dijous, 25 d’octubre del 2012

~Un senador dels EUA creu que els embarassos després d'una violació són perquè "Déu vol que passe´´

Els republicans semblen obstinats a introduir el debat sobre l'avortament dins de la campanya nord-americana a cop de polèmica. L'agost va ser el congressista Todd Akin que va dir que "si es tracta d'una violació legítima el cos d'una dona té solucions a" un embaràs no desitjat.En aquella època, fins al Tea Party va demanar la renúncia d'aquest antiavortista radical. Ara ha estat el candidat al Senat per l'Estat d'Indiana, Richard Mourdock, que ha declarat en ple debat a la Cambra Alta que els embarassos després d'una violació són perquè "Déu vol que passe´´ Durant la seua intervenció va deixar ben clara la seua oposició a l'avortament, excepte quan la vida de la mare corra perill com a única excepció, i va defensar que tota vida comença en el moment de la concepció. "M'he adonat que la vida és un do de Déu i crec que fins i tot quan la vida comença en l'horrible situació d'una violació, és una cosa que Déu vol que passe".Mourdock, ullet dret del Tea Party, té les enquestes a favor per imposar-se al demòcrata Joe Donnelly en la seua lluita per un lloc en el Senat. Les reaccions a les seues declaracions no s'han fet esperar i fins al propi candidat republicà a la Casa Blanca, Mitt Romney, s'ha desmarcat d'elles. El seu portaveu Andrea Saül ha assegurat que el líder republicà "no està d'acord amb els comentaris de Richard Mourdock, ja que no reflecteixen els seus punts de vista". Romney va fer el mateix amb les declaracions d'Akin. No obstant això la convenció republicana ha adoptat una plataforma que condemna rotundament l'avortament, fins i tot en casos de violació o perill per a la mare.
Després de les declaracions del candidat del senat, Richard Mourdock, queda demostrat que tot i ser al segle XI les ments segueixen a l'antiga. La gent segueix dient barbaritats arreu, sense importar-los la repercussió social que pot causar malgrat la seva posició social.Personalmente em fa vergonya saber que gent amb tan poca delicadesa i poca saviesa pot ocupar un càrrec social tan important, i que les seves ideologies negatives poden repercutir a nivell mundial.


                                                                                     Carla Sánchez Gómez.

Xiqueta de afgantisán tirotejada...

Açí us deixe el informe de la xiqueta de afganistán que va ser tirotejada per els talibans al volver anar a escola , a mi me ha paregut molt fort y que escncara hi ha gent amb eixe pensaments... es molt trist. informe el molt interesant .
(En un concert madonna apoya a la xiqueta toritejada , amb el seu nom en la esquena , no es la única famosa que apoya a la xiqueta , Angelina Jolie també va manar una carta a la familia de la xiqueta mostrant una gran admiració)


Dimarts passat 23 d'octubre una xiqueta crida Malala Yusufzai (afganesa) de14 anys va ser tirotejada pels talibans per que la xiqueta va pujar a l'autobús del col·legi perquè volia estudiar , i al ser dona estava mal vist . Està rebent assistència mèdica en l'Institut de Cardiologia de l'Exèrcit en la ciutat de Rawalpindi, pròxima a Islamabad, a què va ser trasllada en helicòpter, diuen que l'estat de la jove a millorat i molts especialistes diuen que té un 70% de possibilitats de sobreviure, però els metges seguixen plantejant-se manar-la a l'estranger perquè reba millors cures ja que l'estat de la jove continua sent greu .


"Fins a l'hospital es va desplaçar el primer ministre de Pakistan qui es va dirigir a la premsa poc després que els mitjans de comunicació anunciaren la detenció de tres supòsits talibanes que estaven ficats en el cas. 'Malala està sent atesa pels millors metges del país. Ella és un paquistanés de veritat, la cara real de Pakistan, i no permetrem que ningú la destruya', va afirmar Ashraf durant la seua visita a este hospital del centre de Rawalpindi.´´
Malala és ara una heroïna per enfrontar-se al terror talibán i per damunt de tot lluitar per fer el que ella volia sempre amb el suport de la seua família clar. La jove va ser ingressada en un primer moment en l'hospital militar de Peshawar, on en la matinada del dimecres li va ser extreta una bala que tenia en el coll prop de la medul·la espinal i des d'allí va ser traslladada Rawalpindi. ``Este crim no ha sigut contra un individu, sinó contra la humanitat i contra els valors essencials de la nostra societat: el pluralisme, tolerancia y la moderació va dir Ashraf.´´

El suposat cervell de l'atac porta el nom d'Ataulá i s'espera trobar-ho prompte, els talibanes van dir en un comunicat que matar a Malala era una 'obligación davall la 'sharía' (llei islàmica) '. Hi ha hagut moltes manifestacions i molt suport a Afganistan cap a Malala i s'espera la seua ràpida recuperació. 


La meua opinió és que encara que hi ha gent que creu en eixes cuses , te eixes formes de visualitzar la vida , ningú et dret a atemptar contra la vida de cap persona , però molts pernsaments diferents que tinga respecte a ella .De esta manera vaig pensar que Malala tenia tot el seu dret a anar a escola com un xiquet i que el masclisme deuría d'estar prohibit perque és una forma d'excloure a algú i a aixó no hi ha dret m'alegre que este acte (que ha sigut molt desagradable però destral la xiqueta sobreviu) la gent es faça ajudat i estiguen tots apoyant esta xiqueta que tant s'ho mereix. Espere que és faça justícia , perque és l'unic que podria acabar per a poc amb aço.


                                                                                                                Mireia Serra Gimenez.