dilluns, 28 de gener del 2013

1. Fes un resum de la figura de Sant Vicent Ferrer.

Frare dominicà que va nàixer a València en 1350 i que va assolir una fama universal per les predicacions en terres d'Espanya, França, Suïssa i Itàlia. 

Fou mestre en teología (va estudiar al Convent dels Domenecs) i, com a conseller de reis i papes, va intervenir directament en un fet que va trasbalsar les estructures de l'església catòlica, el Cisma d'Occident, en què una divisió per raons d'obediència religiosa provocà l'existència de dos i tres papes  simultanis, residents a Roma, Avinyó i Pisa.Va tindre, a més, una presència important a la cort del Papa Lluna, Benet XIII.

L'any 1412 va participar com a un dels dotze compromisaris en el Compromís de Casp a favor de Ferran d'Antequera (de la dinastía dels Trastàmara).

A partir dels 35 anys, es dedicà amb gran intensitat a la predicació de la moral cristiana, amb la intenció de reformar els costums i la corrupció que s'estenia en la societat des de la perspectiva de la moral cristiana. Així doncs, pretenia una conversió dels vicis en virtuts, i no tant la conversió dels no creients. 

Morí en 1418 a Vannes i va ser canonitzat l'any 1455.

---------------------------------------------------------------

Apunts: Cal destacar que Sant Vicent no escrivia perquè no tenia intenció literaria. Va obtenir molta fama, i sempre anava rodejat de gent, i sobretot escribans que transcrivien els seus sermons. 

•Predicació

•Poder polític i religiós

•Sermons per la Cristianització

---------------------------------------------------------------

Daniel Cazacu López

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada