dimecres, 23 de gener del 2013


 Lo Crestià
Enciclopèdia que havia de constar de tretze volums que continguessin "sumàriament tot lo fonament de cristianisme", una extensa obra per tal d'estimular l'estudi de la teologia entre els laics. D'aquest projecte només es coneixen els tres primers llibres, dedicats a matèries teologicomorals, i el dotzè, que es refereix al govern de la "cosa pública", als prínceps i als súbdits. 
·  Primer [escrit a Barcelona entre 1379-1381]. València: Llambert Palmart, 29-I-1483. 
Introducció general a la religió cristiana. Inclou una refutació de la religió musulmana i de la judaica. Dividit en quatre parts de diversa proporció, que formen un conjunt de tres-cents setanta capítols. 
·  Segon [escrit a Barcelona entre 1382-1383]. 
Analitza el problema de les temptacions. Dividit en dos-cents quaranta capítols. 
·  Tercer [escrit a Barcelona el 1384]. 
Estudia el concepte de mal i de pecat, i fa una presentació molt detallada dels set pecats capitals i dels pecats de la llengua. Dividit en tres volums que apleguen mil seixanta capítols, compresos en dotze tractats de diversa proporció. 
·  Dotzè [escrit a Barcelona entre 1385-1386]. València: Llambert Palmart, 15-III-1484. 
Tractat polític en què s'estudien els principis fonamentals del govern de les ciutats i de les comunitats. Dividit en dos volums que apleguen nou-cents set capítols, distribuïts en vuit parts. 

                                                                                                           EVA NAVARRO FLÓREZ


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada