diumenge, 12 de febrer del 2012

Els llibres de cavalleries front a les novel·les cavalleresques

LLIBRES DE CAVALLERIES

Els llibres de cavalleries es caracteritzen per la presència d’elements meravellosos i inversemblants (monstres, dracs, gegants, fades, castells encantats...) i per situar l’acció en escenaris fantàstics, terres llunyanes i exòtiques, i en èpoques remotes i mítiques.

Els cavallers dels llibres de cavalleria corresponien a un prototip d’heroi amb unes qualitats sobrehumanes: tenien una força desmesurada i eren invencibles. Aquesta literatura intentava reflectir quin era el model de cavaller-heroi que tots havien d’imitar, les virtuts que havien de posseir per a ser cavallers, quin comportament havien de seguir... tal i com s’explica en alguns manuals com per exemple el Llibre de l’Ordre de Cavalleria de Ramon Llull o el Tractat de Cavalleria de Pere el Cerimoniós. 




NOVEL.LA CAVALLERESCA 


La novel.la està caracteritzada per la nostàlgia de l’esperit cavalleresc, al mateix temps, també s’adequarà als nous gustos literaris burgesos i questionarà l’ideal dels antics cavallers, allunyant-se cada vegada més d’aquest model. 
La característica principal de les novel·les cavalleresques és el realisme i versemblança. Aquestes narrracions no contenen elements fantàstics, els fets ocorren en llocs reals i coneguts i en un temps recent pròxim al de l’autor. A més, els protagonistes, a diferència del que passava en els llibres de cavalleries, no són mai personatges desmesurats ni invencibles, sinó que realitzen gestes versemblants i vencen pel seu enginy, valor o intel·ligència,es a dir,amb les seues qualitats humanes.
També l’amor que era un dels temes secundaris passa a ser el centre de tota la trama novel·lesca. 









Grup:Amaia,Priscila,Cristina,Yao i Raquel

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada