dimecres, 6 de març del 2013

Ausiàs March

      Es considera a Ausiàs March el màxim representat de la poesia del Segle d'Or. Ell fou el primer poeta que es desprén de la tradició trobadoresca per tractar temes com l´amor o la mort en llengua catalana. 
     Així com Jordi de Sant Jordi, Pere o Jaume March anys abans ho havien intentat, però encara mostraven occitanismes en la seua poesia, March fou el primer que utilitzà el valencià íntegrament en les seues composicions. Ell considera el valencià la seua llengua, "la llengua de la veritat", l'única llengua en la qual pot expressar el seu amor, la seua angoixa sense cap problema. 
     A més de la llengua, es veu com trenca amb la poesia trobadoresca amb el primer vers del seu poema "lleixant a banda l'estil dels trobadors". Ausiàs trenca els cànons de l´amor cortés per tornar a refer totes les idealitzacions que es tenien sobre les dones fins aleshores.
March tracta la dona igual que a qualsevol altre ésser humà, no li fa lloançes, doncs es igual a qualsevol altre.
      Reuneix tots els seus pensaments en una extensa obra plena de sinceritat, deixant de banda totes les falsedats amagades. La seua obra és plena de reflexions, sobre l´amor, la mort, Deu i les seues creences.
Ausiàs March es plantejà construir una forma expressiva propia, hi ho va aconseguir. La seua és una obra sense virtuosismes trobadorescos, tot està fet en un estil propi.



PABLO GRANERO

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada