dissabte, 17 de novembre del 2012

1-En quina mesura creus que l’època que va viure Llull condiciona la seua personalitat i la seua obra?:



La societat estava dividida en tres estaments (Noblesa,Camperols,Clergat).Per una altra banda la religiositat impregnava qualsevol aspecte de la vida social de l'época.El cristianisme va tenir molta influència (El món es considerava un vall de lagrimes,on l'home tènia que guanyar-se la salvació eterna).D'aquestes idees deriven temes molt importants per a la literatura d'aquest període.
Una altra característica d'aquesta època va ser la presència del llatí com a llengua culta.Les llengües romàniques inicien el camí d'accés a l'escriptura i al corrent literari, a partir del segle XII i XIII,però,es produïen transformacions:
-Grans ciutats experimenten un notable creixement,es creen universitats i escoles de llengües com la de Toledo en el regne de Castella. En el segle XIII,es caracteritza pel trontrollat de la societat feudal i de la germonia de l'església i en general dels valors de la societat medieval.
En aquestes transformacions en món medieval és:
-Un fenomen de renovació espiritual que es manifesta en diverses elegies i en l'aparició d'ordenes religioses dels franciscans i dominicans,que pretenien canviar la crisi religiosa.Per una altra banda el món cristià vivia dominat per l'esperit de croada.
En general,podem afirmar que Ramon Llull va ser un home del seu temps,autor d'una obra evangelista amb objectiu d'evangelitzar i ajudar al poble,que a mes mostra aspectes de la societat de la seua època.

Cristina Romera Ballester.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada