diumenge, 25 de novembre del 2012

Trobador, joglar i poeta.




TROBADOR


Fitxer:Trobadorvioli.jpg













Un trobador és un poeta cantor de l'Edat mitjana que crea composicions literàries i musicals, destinades a ser difoses pel cant dels joglars. Tanmateix, el mot poeta era destinat a aquelles persones que escrivien literatura en llengua llatina, és a dir, els clergues. El terme "trobador" especifica aquell "poeta" que escrivia en llengua vulgar.

JOGLAR


Fitxer:Jogral.jpg


Un joglar era un intèrpret musical de l'edat mitjana. Habitualment no eren els propis trobadors qui recitaven o cantaven les seves composicions, sinó que aquesta era una feina encomanada als joglars. Podríem dir que el trobador era l'autor i el joglar l'interpret.


POETA


Fitxer:Carl Spitzweg - Der arme Poet (Neue Pinakothek).jpg


Un poeta és un escriptor dedicat a la producció de poesia. Hi ha poetes que es concentren en el seu món personal, d'altres en el pensament filosòfic, metafísic o en el lingüístic, en la realitat que viuen o el que imaginen; o bé usen aquests diversos factors en la seva obra poètica. En nombroses ocasions, els poetes escriuen llibres on expliquen quins són els factors estètics de la seva producció: la poètica.






                                           NACHO FRESNO CARBÓ




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada