dimarts, 20 de novembre del 2012

Preguntes 1, 2, 3 , 4, 5,6,9,10 i 11 R.Llull

Preguntes de R. Llull:

1- Durant el periode de la edad mitjana la societates situava  en 3 estaments ,la nobleza , clergat i els camperols. D´altra banda l´esperit  religiós simpregnava cualsevol aspecte de la vida de l´època, el cristianisme tenía una forta influéncia ( el mon es considera una valle de magrimes , un camí de transit , on l´home ha de guanyarse la salvació eterna). D´aquestes idees deriven temes molt importants per a la literatura d´aquest periode. un altre tret, es que , malgrat la presència del llatí , com a llengua culta reu de europa , les llengües romàniques, inicia el camí d´accès cap l´esctriptura i cap el correu literari. A partir del s.XII , i sobretot s.XIII, pèro , es produixen una serie de tranformaciones : les grans ciutats experimenten un notable creixement , es creen universitats i escoles de llengües com la de toledo al regne de Castella o randa a Mallorca. Així doncs , el s.XIII es caracteritza per el trontollament de la societat feudal i l´egemonía de l´esglèsia i en general , dels valors de la societat medieval . En aquest context de importants transformacions en el mon medieval es produeix un fenomen de renovació espiritual , que es manifesta en diverses eregies i en la apallició dels ordes religiosos dels franciscans i els dominicans , que preteníen cambiar la crisi religiosa .D´altra banda el mon cristià viu diminat per una especie de esperit de croada .
En general , podem afirmar que Ramon Llull fou home del seu temps , autor de una obra cristiana amb l´objectiu dde allisonar i evangelitzar el poble , que mostrar aspectes de la societat de l´època.

2-La població cristiana com la musulmana i la jueua i els gentils ja que pretenía convencer a la societat de la bondat del cristianisme pèro a  més a més tracta de inscidir en les capes socials més instruides i la nova burguesía.

3- Per adebatre la religió i per a crear monestirs per a  enseñar la religió cristiana.

4- Volía progapar la religió cristiana , vol cambiar al llatí perque és  la llengua del cristianisme i per la societat que volía coneixer la llengua de la ciència .

5- Tot apunta a señalar que Llull tingué una concepció estética de la literatura ni cap voluntat literaria , sino que la seua obra demostra una concepció pragmàtica i utilitaria del fet literari , a cusa de la voluntat didacticomoral que presideix la obra  l´ul·liana tot el que Llull escriu , seguint le pautes de la literatura doctrinal , en el fons es una trmpa oculta per a portar el lector al seu terreny ideológic: l´exaltació de la fe cristiana . Així com tota la seua bastísima obra obeiz aquestos fins :  el amor a Deu , treballar per la conversió dels infidels ,que no poden amar a Deu perque el desconeixen .

6- Convertir els infidels i al fidels tontar a encaminarlos la fe cristiana .

9-Tasca misionera , conversió dels infidels .

10- El àrab , llatí i el català.

11-Es un sistema lógic de pensament , ell crea el seu sistema per tal de convençer. Es una mea de filosofía que ell mateiz crea amb finalitat de explicar i divulgar el seu ideal.

Mireia Serra

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada