dissabte, 2 de febrer del 2013

LO SOMNI

LO SOMNI
"Lo somni" és l´obra en prosa més madura i humanista de Bernat Metge, escrita pel barcelonès just després d´abandonar la presó.
L´objectiu del llibre de "Lo Somni" era la de justificar la pròpia inocència de Bernat Metge degut al seu empresonament tras la mort del rei Joan I en condicions molt extraordinàries.
L´argument tracta d´un viatge honíric de Bernat on manté una conversa amb Joan I. En la conversa es tracten temes com la inmortalitat de l´ànima, coses mundanes o la forma de ser de les dones. Durant la conversa aparèixen Orfeu, qui conta la seua vida; i Tiresi, qui parla mal de les dones. Per últim, Bernat defén les dones, ficant com exemple i lloant a les reines catalanes, per tal d´aconseguir el seu perdó.
Dins l´obra el personatge de Bernat es manifesta escèptic respecte a la inmortalitat, encara que desprès será convençut pel difunt rei i agafarà una actitut medievalista. Bernat metge imita l´estil dels autors clàssics (Ovidi i Cicero) i dels humanistes italians (Petrarca, Dante i Bocàccio).
 
CARLOS LACOBA

2 comentaris:

  1. pero perk es humanista?

    ResponElimina
    Respostes
    1. Els humanistes van ser els escriptors,científics i filòfs que, al començament de l'edat moderna, van proposar una nova manera de pensar i d'entendre el món.

      Elimina