diumenge, 26 de maig del 2013

Curial e Güelfa

1. Fes una caracterització general dels personatges del Curial.

Són personatges que busquen aventures i honor, i amés, pateixen mal d'amors.

CURIAL: És un jove humil que busca les aventures i l'honor. Ascendeix de posició social, i posseeix qualitats humanes. Té una psicología complexa i és tracta d'un gran estratega i cavaller. Mostra molt de valor en la batalla, però davant de les dones és molt humil i dèbil.

GÜELFA: És una viuda capritxosa. És celosa i acaba casant-se amb el seu protector.

En el Curial aparèixen també diversos personatges reals, element que dóna versemblança a l'acció (Pere el Gran, Enric de Castella, o coneguts cavallers catalans).

-Explica per què el Curial és una novel•la cavalleresca.

Hi abunden els tornejos; hi apareixen episodis amorosos amb passió, odi...

A més els èxits en els combats li aseguren la relació amorosa, i ascendeix socialment, fins casar-se amb la seua eatimada.

2. Curial, que se sent més atret per Laqueisi i Càmar, ler rebutja a favor de Güelfa , de qui sembla que estiga menys enamorat. Tracta de justificar la seua actitud.

És perquè ell és fidel a la seua parauka a Güelfa. I s'ha de portar com un cavaller i defensar els més dèbils (en aquest cas les viudes).

3. Hi ha elements trobadorescos en el Curial? Explica'ls i posa'n exemples.

Està present el tema de l'amor cortés, ja que Curial es declara vasall de Güelfa. Açò reresentaria l'ascensió de posició sovial, la lliuretat de les dones. Els laussengiers en són un exemple.

DANIEL CAZACU LÓPEZ

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada