dilluns, 20 de maig del 2013


El Monestir de la Trinitat 

El monestir de la Trinitat situat al carrer Trinidad de la ciutat de València (Espanya) és un edifici que va ser fundat en 1242com a cenobi i hospital. En 1444 va ser ocupat per les religioses clarisses per exprés desig de la reina María, esposa d'Alfonso el Magnànim, que volia disposar d'un lloc de retir al costat de la ciutat, i a aquest efecte ho va satisfer de donacions i privilegis. La principal abadessa va ser *sor Isabel de Villena, l'autora de la coneguda obra ''Vita Christi". També va estar lligat al convent el famós escriptor Jaume Roig, que va ser mèdic de la comunitat.
Fitxer:Monestir de la Trinitat capçalera.JPGActualment el convent està habitat per monges de clausura, per la qual cosa solament és possible visitar l'església en horari de celebracions religioses. Es pot admirar la façana de l'església, construïda amb cadirat i tapial en estil gòtic flamíger.
La porta principal és del segle XV i està emparentada amb les de la Llotja. Sobre ella, cal destacar el bellíssim *tondo renaixentista de ceràmica, fet a Itàlia, l'original de la qual es custodia en el Museu Nacional de Ceràmica.

Raquel Doblaré

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada