dilluns, 29 d’octubre del 2012

ELS TALIBANS DISPAREN A UNA NENA DE 14 ANYS PER   DEFENSAR EL SEU DRET A ESTUDIAR

Les properes 36 o 48 hores seran crucials per a la jove activista Malala Yusufzai, que es troba en estat greu després de ser tirotejada pels talibans.
Fins l'hospital, a més, es va desplaçar avui el primer ministre del Pakistan, que es va dirigir a la premsa mentre les forces de seguretat pakistaneses anunciaven la detenció de tres suposats islamistes radicals relacionats amb el crim.
La jove va ser ingressada en un primer moment a l'hospital militar de Peshawar, on la matinada de dimecres li va ser extreta una bala que li havia allotjat al coll, prop de la medul · la espinal, i des d'allà va ser traslladada a Rawalpindi. "Aquest crim no ha estat contra un individu, sinó contra la humanitat i contra els valors essencials de la nostra societat: el pluralisme, la tolerància, la moderació i la pau", va afegir Ashraf.


"Malala està sent atesa pels millors metges del país. Ella és una pakistanesa de veritat, la cara real del Pakistan, i no permetrem que ningú la destrueixi", va afirmar Ashraf durant la seva visita a aquest hospital del centre de Rawalpindi.

Malala, que es va convertir en una celebritat per la seva oposició al terror talibà a la seva regió natal de Swat i la defensa de l'educació femenina, va ser tirotejada pels insurgents talibans dimarts passat quan anava en un transport escolar cap a casa.


Malala adquirir rellevància fa tres anys, quan es va conèixer la seva identitat després d'explicar en un bloc, durant mesos, les atrocitats comeses pels talibans pakistanesos, que van prohibir l'educació de les nenes en zones sota el seu control. Aquella gosadia i la de la seva família, que la va animar a seguir assistint a l'escola, li va valer dures amenaces dels talibans, que dimarts van reivindicar l'atac i van dir en un comunicat que matar Malala era una "obligació sota la 'xaria' (llei islàmica) ".

                 En la meua opinió crec que està molt bé tot el que Malala ha fet,
                 tant per lluitar i conseguir el dret a estudiar com el de la dona o
                 la religió, parlant davant un país tan masclista i homòfob i no és just
                 que haja rebut tant dany pels horribles talibans que l'únic que fan és
                 fer mal a Afganistàn i a la seua societat.


                        Elena García Villegas

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada