diumenge, 28 d’octubre del 2012

                       XIQUETA DE AFGANISTAN TIROTEJADA
                                      PELS TALIBANS.
Una nena pakistanesa de 14 anys que va ser tirotejada pels talibans, va desafiar amenaces durant anys creient que la bona obra que feia per la seva comunitat era la seva millor protecció, segons va dir el dimecres el seu pare.
Malala Yusufzai va resultar greument ferida, quan va ser tirotejada el dimarts a la sortida de l'escola en la seva localitat de la vall de *Swat, al nord-oest de la capital, Islamabad.

Els talibans van reclamar l'autoria de l'atemptat, dient que la seva defensa de l'educació per a les nenes és *prooccidental i que la petita s'havia oposat a ells.

L'atac ha sembrat la indignació en un país aparentment acostumat a una violència extrema des d'un augment de la militància islamista després dels atemptats de l'11 de setembre de 2001 contra EUA.

"Ella és una flama de pau que han intentat apagar", va dir un pakistanès, Abdul *Majid *Mehsud, de 45 anys, de la regió sacsejada per la violència de Waziristan del Sud.

El seu pare, Ziaudin Yusufzai, que va dirigir una escola femenina, va dir que la seva filla volia dedicar-se a la política, i que el que més agraden d'ella és el seu sentit de la justícia.

Malala va saltar a la fama amb 11 anys, quan va escriure un blog amb pseudònim per a la BBC sobre la vida sota el domini dels talibans pakistanesos.

                                                          PABLO GRANERO.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada