dijous, 25 d’octubre del 2012

Xiqueta de afgantisán tirotejada...

Açí us deixe el informe de la xiqueta de afganistán que va ser tirotejada per els talibans al volver anar a escola , a mi me ha paregut molt fort y que escncara hi ha gent amb eixe pensaments... es molt trist. informe el molt interesant .
(En un concert madonna apoya a la xiqueta toritejada , amb el seu nom en la esquena , no es la única famosa que apoya a la xiqueta , Angelina Jolie també va manar una carta a la familia de la xiqueta mostrant una gran admiració)


Dimarts passat 23 d'octubre una xiqueta crida Malala Yusufzai (afganesa) de14 anys va ser tirotejada pels talibans per que la xiqueta va pujar a l'autobús del col·legi perquè volia estudiar , i al ser dona estava mal vist . Està rebent assistència mèdica en l'Institut de Cardiologia de l'Exèrcit en la ciutat de Rawalpindi, pròxima a Islamabad, a què va ser trasllada en helicòpter, diuen que l'estat de la jove a millorat i molts especialistes diuen que té un 70% de possibilitats de sobreviure, però els metges seguixen plantejant-se manar-la a l'estranger perquè reba millors cures ja que l'estat de la jove continua sent greu .


"Fins a l'hospital es va desplaçar el primer ministre de Pakistan qui es va dirigir a la premsa poc després que els mitjans de comunicació anunciaren la detenció de tres supòsits talibanes que estaven ficats en el cas. 'Malala està sent atesa pels millors metges del país. Ella és un paquistanés de veritat, la cara real de Pakistan, i no permetrem que ningú la destruya', va afirmar Ashraf durant la seua visita a este hospital del centre de Rawalpindi.´´
Malala és ara una heroïna per enfrontar-se al terror talibán i per damunt de tot lluitar per fer el que ella volia sempre amb el suport de la seua família clar. La jove va ser ingressada en un primer moment en l'hospital militar de Peshawar, on en la matinada del dimecres li va ser extreta una bala que tenia en el coll prop de la medul·la espinal i des d'allí va ser traslladada Rawalpindi. ``Este crim no ha sigut contra un individu, sinó contra la humanitat i contra els valors essencials de la nostra societat: el pluralisme, tolerancia y la moderació va dir Ashraf.´´

El suposat cervell de l'atac porta el nom d'Ataulá i s'espera trobar-ho prompte, els talibanes van dir en un comunicat que matar a Malala era una 'obligación davall la 'sharía' (llei islàmica) '. Hi ha hagut moltes manifestacions i molt suport a Afganistan cap a Malala i s'espera la seua ràpida recuperació. 


La meua opinió és que encara que hi ha gent que creu en eixes cuses , te eixes formes de visualitzar la vida , ningú et dret a atemptar contra la vida de cap persona , però molts pernsaments diferents que tinga respecte a ella .De esta manera vaig pensar que Malala tenia tot el seu dret a anar a escola com un xiquet i que el masclisme deuría d'estar prohibit perque és una forma d'excloure a algú i a aixó no hi ha dret m'alegre que este acte (que ha sigut molt desagradable però destral la xiqueta sobreviu) la gent es faça ajudat i estiguen tots apoyant esta xiqueta que tant s'ho mereix. Espere que és faça justícia , perque és l'unic que podria acabar per a poc amb aço.


                                                                                                                Mireia Serra Gimenez.



1 comentari:

  1. Mireia, si veiem l'últim paràgraf observem que no hi ha ni un punt, és tota una oració. És evident que resulta difícil de seguir el teu raonament.
    Hauries de tornar-lo a redactar amb correcció sense oblidar no fer faltes

    ResponElimina