diumenge, 28 d’octubre del 2012

Malala Yusufzai, tirotejada per defensar l'educació femenina.

Malala, que es va convertir en una celebritat per la seua oposició al terror talibán en la seua regió natal de Swat i la defensa de l'educació femenina, va ser tirotejada pels insurgents talibanes quan anava en un transport escolar cap a sa casa.

La jove va ser ingressada en un primer moment en l'hospital militar de Peshawar, on li va ser extreta una bala que se li havia allotjat en el coll, prop de la medul·la espinal, i des d'allí va ser traslladada a Rawalpindi. 'Este crim no ha sigut contra un individu, sinó contra la humanitat i contra els valors essencials de la nostra societat: el pluralisme, la tolerància, la moderació i la paz', va afegir Ashraf, el primer ministre.

Malala va adquirir rellevància fa tres anys, quan es va conéixer la seua identitat després d'explicar en un blog, durant mesos, les atrocitats comeses pels talibanes paquistanesos, que van prohibir l'educació de les xiquetes en zones davall el seu control. Aquella gosadia i la de la seua família, que la va animar a continuar assistint a l'escola, li va valdre dures amenaces dels talibanes, els que van reivindicar l'atac i van dir en un comunicat que matar a Malala era una 'obligación davall la 'sharía' (llei islàmica). 

D'acord amb algunes fonts hospitalàries citades per mitjans paquistanesos, Malala té un 70% de possibilitats de supervivència, encara que ha patit un cert dany cerebral i continua en estat greu.


                                                 Anna Ivanova

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada