diumenge, 28 d’octubre del 2012

Richard Mourdock, violacions i l'avortament: obra de déu o dret de la dona?







A dues setmanes dels comicis electorals nord-americans, el tema de l’avortament torna a estar al centre de la controvèrsia degut a les declaracions d’un senador republicà, Richard Mourdock, que assegura que si una dona es queda embarassada després d’una violació és perquè Déu vol que passi.


El passat dimarts, durant un debat al Senat nord-americà, Mourdock va assegurar que la vida comença amb la concepció i que va mostrar la seva oposició a l’avortament excepte si la vida de la mare està en perill. Va justificar que una dona violada no pogués avortar assegurant que si s’ha quedat en aquest estat és perquè Déu vol que passi.

Les reaccions ha sigut instantànies i fulminants. El candidat republicà, Mitt Romney, ha volgut distanciar-se de Mourdock mitjançant el seu portaveu, Andrea Saul, que ha assegurat que aquestes no són opinions que comparteixi Romney, però a les files demòcrates les declaracions són contundents. 

Candidats ‘anti-avortistes’ han criticat amb severitat l’afirmació de Mourdock, com el demòcrata d’Indiana Dan Parker, afirmant que una violació és un acte extremadament violent i el seu Déu no és violent, assenyalant a Mourdock com un ‘extremista’. 



L’agost passat, el congresista republicà Todd Akin va assegurar que “una dona té mecanismes per tancar-se del tot” i no quedar-se embarassada per una violació ‘legítima’.


He trobat un vídeo en castellà que informa sobre aquest fet:




Verónica Jiménez Hernàndez

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada