diumenge, 28 d’octubre del 2012

Un senador republicà antiavortista diu que una "violació real" rarament acaba en embaràs

 
 

La campanya electoral nord-americana va a tota màquina i aquest dilluns ha viscut una intensa jornada amb polèmica inclosa. El senador republicà per Missouri, Todd Akin, ha assegurat en una entrevista en un mitjà de comunicació local que calia distingir entre les violacions "reals" o "autèntiques" i les que no ho són, perquè les primeres en rares ocasions acabaven en embaràs.
Akin va acabar-ho d'adobar afegint que "el cos femení té maneres de rebutjar" l'embaràs quan realment és víctima d'una violació i que, en tot cas, si tot i això la dona es quedés embarassada "cal fer-ho pagar al violador, no al nen".

Les reaccions a les paraules d'Akin, obertament contrari a l'avortament, no s'han fet esperar. Una de les primeres ha estat la del mateix president dels Estats Units. Barack Obama ha qualificat d'"ofensives" les paraules del polític republicà.

"Una violació és una violació
. La idea que hi hagi diferents tipus de violacions no té cap sentit", ha dit Obama, que ha fet èmfasi que aquest tipus de comportaments mostren que no s'hauria de permetre que "un grup de polítics, la majoria homes, prengués decisions sobre la salut de les dones".

El candidat republicà a la Casa Blanca, Mitt Romney, ha rebutjat també els comentaris del seu company de files, i els ha titllat d'"insultants i inexcusables".

Tot i que els republicans han remarcat que si arribessin a la presidència no s'oposarien a l'avortament en casos de violació, els demòcrates han utilitzat la polèmica per contraatacar i consolidar el vot femení, que ja està majoritàriament a favor d'Obama.

La campanya del president nord-americà s'ha afanyat a recordat que Paul Ryan, el candidat republicà a vicepresident, és un catòlic contrari a la interrupció de l'embaràs, excepte quan la vida de la dona està en perill. A més, Ryan ha treballat com a congressista amb Todd Akin "per intentar aprovar lleis que prohibeixen l'avortament en tots els casos i fins i tot han intentar restringir la definició de violacio
 
Imatge d'arxiu del congressista republicà Todd Akin. (Foto: Reuters)<
Imatge d'arxiu del congressista republicà Todd Akin.
En la meua opiniò aquest senador nord americà, tendria que valorar primer si fora algun del seus fills el violat o ell mateix . D'aquesta forma no voldria que el perjudicat fora ell o el seu fill sinò el violador.

1 comentari:

  1. la meua opiniò ÉS QUE aquest senador nord-americà, HAURIA DE valorar primer si fÓra algun del seus fills el violat o ell mateix . D'aquesta forma no voldria que el perjudicat fÓra ell o el seu fill sinò el violador.
    Has de signar la teua entrada.
    Aquest paràgraf no està ben expressat
    Mercè

    ResponElimina