dilluns, 23 d’abril del 2012

L'últim vaixell

L'últim Vaixell de Gemma Pasqual i Escrivà:
El 20 de novembre de 1975. Mentre Llíber va a una cita molt important, evoca la primavera de 1939, la fi de la guerra civil espanyola.
Amb Tan sols 17 anys. Ella i la seva àvia es troben atrapades al port d'Alacant, cercant un exili honrós, amb el somni d'embarcar en un vaixell que les porte lluny de les represàlies feixistes, un vaixell que no hi haurà d'arribar mai. Les tropes franquistes les fan presoneres al Camp d'Albatera.
L'ultim vaixell, narra la història de Llíber, la filla d'un coronel de l'exèrcit de la República que, juntament amb la seva àvia i com milers de dones, home, nens i nenes, es veu obligada a emprendre el camí de l'exili.
El seu anhel d'escapar de les represàlies franquistes acabarà, però, convertint-se en un llarg viatge vital, al llarg del qual la protagonista recorre alguns dels llocs mésemblemàtics de la diàspora republicana, que fuig de l'horror i de la barbàrie.
El port d'Alacant, la ciutat de València, les muntanyes de la comarca dels Ports,Barcelona i els Pirineus seran els escenaris de la seva particular diàspora, cap a la frontera, camí de l'exili. Una vida marcada per la supervivència.


Recomanació:
Us recomanem aquest llibre ja que és molt interessant en un aspecte històric, ja que et trasllada a l'època de la II República, a Alacant i a la manera que va haver d'actuar una família en l'època franquista (guerra civil espanyola).



Grup: Cristina, Yao, Raquel, Priscila i Amaia

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada