dilluns, 23 d’abril del 2012

Marina


                Gemma Pasqual i Escrivà (la Safor, Comunitat Valenciana, 1967) és una escriptora espanyola en llengua catalana. Ha escrit principalment novel · les juvenils o infantils que sovint s'han convertit en lectures obligatòries als instituts d'ensenyament secundarivalencians, entre les quals, són destacables Marina i Et recordem, Amanda. El llibre que us recomanem és Marina.

Aqui us deixem un vídeo en què Gemma Pasqual i Escrivà parla sobre el conjunt de la seva obra literària.


De què tracta el llibre?
El món de Marina ha començat a trontollar. S’ha traslladat de la seua tranquil·la Oliva a la precipitació de la ciutat de València. De l’escola a l’institut. Res és com es pensava ella, i la dura realitat s’ha obert als seus ulls. Ha estat testimoni d’un segrest. Ha descobert la cara amarga del feixisme i del racisme. Tot i això, intenta sobreviure amb l’ajuda dels nous amics i les noves amigues i gaudir de la seua particular història d’   amor.      


Recomanació:
Ens a agradat molt aquest llibre, ja que parla d'un tema d'actualitat que és molt roí, el racisme i el feixime, i que sobretot afecta gent jove que és discriminada pels seus companys de classe i alrededors. És un llibre fàcil de llegir i d'entendre.


Grup de: Raquel, Amaia, Yao, Priscila i Cristina.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada